söndag 25 januari 2015

Bookis gästbloggar hos Microsoft

Jag har börjat gästblogga på Microsofts blogg om Office 365 och Microsoft Surface Pro 3. Följ gärna bloggen och läs om hur jag använder IT i min undervisning.

Bloggen hittar du här
Microsoft skola

Här kan du läsa ett par av mina inlägg:
Surface 3 för en prylgalen lärare
Teknik för skolplanering
Så använder jag OneDrive i undervisningen

tisdag 13 januari 2015

Låtsas som ingenting - Lena Forsman


Jag har läst en sjukt bra bok! Även om igenkänningsfaktorn är lika med noll så tyckte jag att boken var bra. Ibland behövs det inte mycket för att man ska börja läsa en bok och vilja läsa ut den på en gång. Två kvällar i rad lade jag på min kollegas roman Låtsas som ingenting, en biografi skriven av Lena Forsman. Nu har hennes historia etsat sig fast i mitt minne.

Lena Forsman har skrivit om Eva Lundman, en kvinna som vid vuxen ålder kommer i kontakt med Paul och hans blogg. Ganska snart visar det sig att Lena och Paul har en gemensam bakgrund, de har varit klasskamrater på högstadiet, och trots att Paul känner igen Eva så minns inte Eva honom från högstadietiden.

Eva och Paul bestämmer sig för att träffas och snart blir de kära. Även om Paul har en historia som missbrukare bakom sig så avskräcker det inte Eva. Men när Paul flyttar tillbaka till Stockholm och börjar falla tillbaka till gamla rutiner igen är missbrukarvärlden inte långt borta. Pauls missbruk börjar igen och Eva dras in ett medberoende.

Hur det sedan slutar för Paul och Eva vill jag inte avslöja, men jag rekommenderar verkligen att du läser denna bok och kanske är det så att du känner igen dig i det som berättas av Lena Forsman. En fantastisk, snabbläst och smärtsam bok om beroende och medberoende, om kärleken, om hopplösheten och om friheten som inte fås helt smärtfritt.

fredag 9 januari 2015

Bloppis på gång! Passa på! Nu rensar jag bland mina böcker.

Jag och min syster har bestämt oss för att rensa bokhyllan. Under sidan Bok-Bloppis kan du hitta kurslitteratur, läromedel och lärarlitteratur att köpa till ett billigt pris. Många av böckerna är nya. Vill du veta mer om dem, eller om du är intresserad av att köpa en bok så går det bra att mejla mig på bookisblogg@gmail.com. Böckerna kan skickas, mottagaren betalar frakten.

Vi rensar också bland skönlitterära böcker även om de inte står med på listan. Är det någon bok som du är intresserad av? Tveka inte att höra av dig. Vi säljer våra böcker billigt!

lördag 3 januari 2015

Gästinlägg av författaren Stina Nilsson

Hej!

Jag, Stina Nilsson (Bassell) har medverkat i ”Over Yonder” (en diktsamling), skrivit tre diktböcker: ”Eldens aska”, ”Vattnets ådra” och ”Luftens sötma”, två sagoböcker: ”Sagan om smått och gott” och ”Sagan om häxan Märta – och om trollen och spöket”.

Romanerna ”Andetag” och ”Eko av natt” blev en naturlig följd av mitt skrivande, och är just nu ”färdigpackad och i vägskickad” med två manus, romanen ”I mjölnarens spår” och en vuxensaga ”Mannen i rocken”.

Har i dagarna fått den stora glädjen att bli tilldelad ett arbetsstipendium från Sveriges författarfond. Det känns stort, och en ära att få det. Den stora lyckan att få ett erkännande är sammankopplat med de pengar som kommer ”som ett brev på posten”.

Efterlängtat att kunna slappna av och i ett lite mer avslappnat tempo se mig om efter förlag efter ett avslutat manus. Nappar ingen så har jag råd att fortsätta min strävan efter att inte arbeta i mörkret.

Och nu kan allting som kostar få kosta lite utan att jag svettas pärlor och undrar hur det ska gå med hem och hus.

 Och så här kände jag mig i just det ögonblicket:
”Framför mig står texten ”Styrelsen för Sveriges författarfond har den 10 december 2014 beslutat tilldela dig ett arbetsstipendium på…”

Jag vrider och vänder på pappret, bokstäverna hoppar åt sidan och jag frågar min sambo vad det står där. Hjärtat hoppar och min kropp spänner sig som inför ett framträdande, och frågar honom igen vad som egentligen står där.

Han skriker av lycka medan jag sitter stum och nickar och med hjärtat i halsgropen så nickar jag igen och är för ovanlighetens skull tyst. I kroppen är det som om en våg av skratt och gråt far rätt igenom mig.

En lycka stor som en ”gigant” får mig att efter några dagar förstå att någon tror på mig. Att det jag gör är bekräftat av någon som har synat vad jag gjort och tycker att jag är värd att lyssnas på.
Jag bara säger att nu kan jag fortsätta skrivandet med ett annat lugn i kroppen, jag bara säger att nu fick jag ett härligt skratt i min kropp och en frihetskänsla infann sig.

Tro mig, jag vill inte till månen, och inte till stjärnorna heller, utan jag vill befinna mig här i månljuset tillsammans med familj och vänner. Det är här ”godsakerna” finns. 

I varje hörn av en människa lyser det av intressanta och pockande saker. Ett hus som berättar, en sak som snackar lite, och en människas tysthet som säger allt.

Allt i fiktionens värld, med små nypor av sanning, det är där jag vill vara med mitt skrivande.
Tack så mycket Sveriges författarfond för den tiden av lugn som ni gett mig!

jag gråter med min nacke
jag gråter med min fot
jag skrattar med min fantasi
 Stina”

Matilda Aldsjö Smile magazin:
”Hon är en kattokig mamma som lever och bor i Norrköping, Röda stan, med sin sambo och dotter. Hon älskar att skriva och det har funnits där sedan tonåren.
Stina är inte som alla andra, hon har tagit sig upp igen efter två hjärnblödningar.”

Ha det så bra och jag hoppas att min glädje kan smitta av sig lite, och att mina böcker kan falla i smaken.

Kram Stina 

Författarsida: http://stinanilssonbassell.wordpress.com/