söndag 6 mars 2016

Echo 5 - Engelska 5 på gymnasiet - Natur och Kultur

Trots att jag inte undervisar i ämnet engelska på gymnasiet så vill jag ändå dela med mig av läromedelsserien Echo för gymnasiet och vuxenutbildningen. Jag har fått titta på alla tre böckerna i serien Echo 5: Echo Short Stories, Echo Main Issues och Echo Main Issues Vocational. Författarna till läromedlet är Kevin Frato, Marie Kabala-Rejment, Bodil Jonsson och Alastair Henry.

Texterna i böckerna är både fakta och skönlitteratur. Short Stories-boken består av tio noveller. Novellerna finns inlästa. Till novellerna finns hörövningar, facit och webbövningar och allt nås via en kod i boken. De andra två böckerna har också en kod i boken för att eleverna ska kunna logga in på sidan där det finns inlästa texter och instruktioner, hörövningar och facit.

Allt i boken, texter, övningar, instruktioner - ja, allt! - är på engelska. Det tycker jag är superbra! Jag har inte sett lärarhandledningen för Echo 5, men det jag kan säga är att jag önskar att det fanns en liknande läromedelsserie för högstadiet också. En bok med noveller och en bok med faktatexter med fokus på genrekunskap. Jag vill också tillägga att Echo Main Issues Vocational är avsedd för engelska 5 på de yrkesförberedande programmen.

Är du intresserad av att testa ett tema så bjuder bokförlaget på texter och ljudfiler till kapitlet om Fantasy och Sci-Fi under fliken "TESTA ETT TEMA".

Vill du ha lektionstips så kan du titta på författaren Kevin Fratos teaching tips under fliken "LEKTIONSTIPS".

Här kan du se en film om läromedlet Echo:Inga kommentarer :

Skicka en kommentar