måndag 9 maj 2016

Rosensällskapet (Den unga eliten #2) - Marie Lu

Den andra boken i Den unga eliten-trilogin - Rosensällskapet av Marie Lu finns nu att läsa på svenska. Marie Lu är känd för sin Legend-serie som har lämnat spår hos många läsare. Jag hade hoppats på att träffa fantastiska karaktärer i Den unga eliten, precis som i Legend. Men jag känner att det inte riktigt blev så. Samtidigt känner jag att berättelsen om Adelina Amouteru är fascinerande och jag vill självklart läsa den sista delen i trilogin för att se vad som händer med tjejen som jag har svårt att sympatisera med.

Bokus sida kan man läsa det här om boken:
Adelina Amouteru har fått sitt hjärta djupt sargat av såväl familj som vänner. Något som fått henne att ge sig in på hämndens bittra väg.

Hon är nu känd som Vita Vargen, och hon och hennes syster flyr från Kenettra för att leta upp andra ur Den unga eliten, med förhoppningen att kunna bygga upp en egen armé av allierade. Hennes mål: att slå ner Inkvisationsmakterna, de soldater i vita uniformer som försökte döda henne och nästan lyckades.

Men Adelina är ingen hjälte. Hennes krafter, närda av rädsla, har börjat växa bortom hennes kontroll. Och hon litar inte på sina nyvunna Eliten-vänner. Teren Santoro, Inkvisationens ledare, vill se henne död. Och hennes tidigare vänner, Raffaele och Dolksällskapet, vill nu sätta stopp för hennes hämndlystnad. Adelina kämpar för att försöka klamra sig fast vid det goda inom sig. Men hur ska en människa kunna vara god, när hela hennes existens är så beroende av mörka krafter?

Tycker du om fantasy för unga vuxna så är det här definitivt en bok för dig. 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar